Som una associació sense ànim de lucre formada per pagesos i pageses creada l’any 2003. Som una ADV exclusiva de producció ecològica que ens situem a la província de Lleida.

Estem agrupats/des per tal de tenir un assesorament i suport tècnic encarat a la producció ecològica a les Comarques de Ponent, tant per als que ja fan aquest tipus de producció com per als que volen fer-hi la reconversió.

Iniciada a la comarca de la Noguera, actualment també comprèn l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià, les Garrigues i el Pallars Jussà.

La nostra foma de treballar

La nostre forma de treballar és personalitzada, decidint les coses conjuntament amb el pagès amb transparència, buscant la seva màxima autonomia i fent bé les coses, més enllà de la normativa de producció ecològica.

Treballem per una agricultura ecològica que valori el territori en el que està i li doni valor. Volem elevar la dignitat de la feina del pagès i posar el nostre gra de sorra per fer una agricultura més respectuosa i lliure, per deixar un món millor a les generacions futures

 

Què fem?

– Assessorem principalment en producció de fruita dolça, hortícoles, olivers, vinya i cereals.

– Assessorament continu i personalitzat amb visites a les finques per al seguiment i control de plagues i malalties.

– Donem suport tècnic en fertilització orgànica.

– Recollim informació i fem recerca sobre les mateixes finques per solucionar problemes que van sorgint

– Elaborem i fem el seguiment de plans de conversió a l’agricultura ecològica. Donem suport a la burocràcia del CCPAE.

– Coordinem compres conjuntes de productes per tal d’abaratir costos.

– Promocionem i fem difusió de l’agricultura ecològica.

– Col·laborem amb altres entitats per fomentar el consum de productes ecològics

– Organitzem jornades tècniques sobre maneig de cultius en producció ecològica. Participem en activitats (fires, jornades, etc.) que organitza el sector ecològic.

– Dinamitzem el sector ecològic i la seva vertebració recolzant sobretot iniciatives col·lectives. Organitzem trobades d’intercanvi entre pagesos.

-Fem un butlletí mensual/quinzenal amb l’estat de les plagues i malalties de cada moment i recomanacions en producció ecològica. També incloem informació de jornades o actes interessants i informació sobre la lluna i biodinàmica. Aquest butlletí el reben els sòcis de forma gartuita o també et pots subscriure només al butlletí per 275 euros/any (envieu-nos un e-meil i us enviem el formulari a omplir. advecologicaponent@gmail.com)

veieu un exemple de butlletí de cada grup de cultius:

butellti aviso fruita novembre 2a

butellti avisos HORTA novembre 2014

butellti aviso vinya olivers ametller novembre 14

 

NOVETAT: Si vols que et fem una visita a la teva finca per que tens alguns problemàtica concreta o per orientar-te en el canvi, ara fem visites puntuals (cobrant únicament la visista.)

En les visites puntuals inclouen fer un diagnòstic de la finca, de la problemàtica concreta, etc.. i unes recomanacions o orientació depenen de cada cas. Per més informació trucar al 651980144 (Laia)

NOVETAT: Ara hi ha quotes diferenciades segons cultiu i necesitats d’assessoreament més ajustat a les necessitats de cadascú.