Notícies

Jornada ‘Nutrició i sanitat. Podem prevenir plagues i malalties amb la nutrició vegetal?’

El passat dia 10 de novembre de 2021 vam organitzar una jornada online sobre la relació que guarda la nutrició vegetal i la sanitat dels nostres cultius. Aquest tema segueix amb molts enigmes i problemàtiques sense resoldre. El que se sap i el que no sobre aquesta temàtica, es troba en un moment d’evolució amb l’aparició de noves tecnologies que arriben a l’abast del productor per poder valorar els desequilibris interns que pateixen les plantes. En la jornada ens vam connectar per parlar i aprofundir en aquest tema tan complex amb l’Albert Lacunza, un col·laborador de l’ADV. L’Albert compta amb una llarga trajectòria com a tècnic assessor de cultius ecològics a casa nostra, i actualment, és gerent agrònom a la plataforma Nuup de Mèxic. Durant la jornada, ens va facilitar informació útil de com la nutrició ens pot ajudar a la gestió de plagues i malalties aportant exemples de les seves experiències com a assessor.

Des de l’ADV Ecològica, vam presentar els primers resultats de la prova pilot desenvolupada durant la campanya 2020-21, amb l’objectiu de reduir algunes de les plagues que causen més mal de cap en finques ecològiques de fruiters, com el pugó (Hyalopterus sp.) i el tigre (Stephanitis Pyri).

La jornada va ser tot un èxit gràcies al suport i organització de l’Associació Leader de Ponent i va ser molt interessant, ja que vam comptar amb més de 80 persones connectades amb moltes preguntes i aportacions. Estem molt satisfetes que a dia d’avui encara continuin incrementant-se les visualitzacions del vídeo disponible a les xarxes.

Si voleu estar informats sobre futures jornades i activitats organitzades per l’ADV ecològica, segueix-nos a Instagram (@advecologicaponent) i Facebook

Comparteix-ho

Som més que ecològics, és la nostra manera de treballar i entendre la pagesia.

📣Compartim els recursos de què disposem per reduir l`impacte mediambiental i econòmic?

Divendres vinent estarem a Manresa per explicar el projecte "Banc de maquinària compartida" i debatrem sobre experiències amb les companyes d`@einescomunes i Collserola Pagesa @associacio_collserola_pagesa

Apunteu-vos-ho a l`agenda i ens veiem el dia 19!

🕗 18h
📆19 d`abril
📌 @ateneupopularlasequia , Manresa

Organitza: Comunalitat Manresa @comunalitatmanresa i l`Associació l`Era @associaciolera
...